Orientering om kommende asfaltering på Orø

Det er med stor beklagelse, at vi må informere at HELE asfaltprojektet er flyttet én dag, grundet NCCs maskinhold, der er forsinket på anden opgave og desværre ikke kan starte mandag som planlagt. NCC starter derfor først tirsdag den 3. september 2024 kl. 20:00.

Forsinkelsen er fuldkommen ude af kommunen hænder og rigtig ærgerlig for jer der allerede har lagt planer tilpasset de tidligere udmeldinger. Forsinkelsen kommer også til at dække natsejlads med Østre Færge.

Se de nye datoer nedenstående.


Der vil foregå asfaltering på Orø fra den 3.-16. september 2024. Efter ønske fra store dele af Orøs befolkning, foregår de større opgaver aften og nat – i tidsrummet fra kl. 20.00 til 06.00.

NCC forestår arbejdet, der er opdelt i 3 etaper i nævnte rækkefølge:

Etape 1.

Strækning: Næsbyvej fra Næsby byskilt til Salvigvej
Varighed (NY): 2 arbejdsdage. 3.-4. september 2024, kl. 20.00 til 06.00.
Der asfalteres i fuld bredde, hvilket ikke gør det muligt at passere og vejen lukkes for al trafik, med undtagelse af særlige tilfælde som udrykningskøretøjer mv.


Etape 2.

Strækning: Næsbyvej fra Salvigvej til Bygaden
Varighed (NY): 1 arbejdsdag. 5. september 2024, kl. 20.00 til 06.00.
Med omkørsel via Salvigvej.
Der asfalteres i fuld bredde, hvilket ikke gør det muligt at passere og vejen lukkes for al trafik, med undtagelse af særlige tilfælde som udrykningskøretøjer mv.


Etape 3.

Strækning: Bygaden og Østre Færgevej fra Orø kirke til Østre Strandvej
Varighed (NY): 3 arbejdsdage. 6. og 9-10. september 2024, kl. 20.00 til 06.00.
Signalreguleres med 1 spor farbart, men her anmodes om at begrænse kørsel af hensyn til fremdriften.


De nævnte tidsplaner er kun vejledende og kan ændres.

Ovennævnte er tidsplan for de store maskiner, hvor manuelt arbejde kan udstrække sig over nogle dage omkring overkørsler mm.

Der tages forbehold for vejrmæssige forhold
som kan forlænge perioden.

Kommunen håber der tages godt imod initiativet og beklager eventuelle gener der måtte forekomme.

Efterfølgende kantfyldning vil foregå i dagtimerne når asfalt holdet er helt væk og vil tage en uges tid.

Samarbejde med lokalt beredskab
Beredskab og lokale akuthjælpere er informeret og der er lavet en handlingsplan der træder i kraft i tilfælde af udrykning aften/nat på etape1. og 2. For etape 3. er der ingen særlig plan, da der altid vil være et farbart spor. Hjemmeplejen er også informeret.


Gamle vejchikaner fjernes
I forbindelse med asfalteringen fjernes vejchikaner på Næsbyvej og Nørrestængevej. Chikanerne er fra før de nye fartbegrænsninger blev indført på Orø og menes i dag at være mere i vejen end til hjælp.
Tiltaget vil blive overvåget og der kan blive tale om genetablering, af en eller anden form for chikane, hvis fjernelsen har en negativ effekt!