Orø får ny og mere CO2 venlig gadebelysning

Orø får ny og mere CO2 venlig gadebelysning

Holbæk Kommune har, igennem et stykke tid, tilbagekøbt kontrakter fra eksterne gadebelysningsleverandører og nu er turen kommet til Orø.

Planen er at Bygaden beholder sine nuværende gadelamper dog med ny og mere tidssvarende indsats, som kan bruge LED pærer. Københavnerlampen opsættes på resten af øen, på nær Orø Havn, hvor de allerede er opsat.

Ny teknologi i retro design
At bliver Københavnerlampen, i stedet for et topmoderne design, er et valg der er truffet ud fra en æstetisk synsvinkel. ”Vi syntes ikke det vil klæde de smukke landsbyer i kommunen, at få gadelamper med et alt for moderne udseende” fortæller den ansvarlige embedsmand i Holbæk Kommune.

Selvom udseendet er retro er teknologien i lamperne helt i top, både for de nye indsatser der monteres i lamperne i Bygaden og Københavnerlamperne på resten af øen. Alle lamper har LED lys og antenne så lyset kan dæmpes centralt i tidsrum hvor det giver mening.

Flere gadelamper
Orø har i dag 115 gadelamper, det vil kommunen forøge til ca. 150 gadelamper. Man vil blandt andet opsætte ekstra gadelamper på Brøndevej, hvor der er store mørke områder. Alle træmaster udfases og de nye Københavnerlamper monteres på alu-master.

For dem der måtte være bange for at få oplyst deres hus af den nye gadebelysning, siger den ansvarlige embedsmand i Holbæk Kommune, at den indsats der bliver monteret i alle lamper på Orø ”den ligger lyset hvor det skal være” (altså på vejen red.).

Arbejdet, med udskiftning af indsatser og opsætning af nye gadelamper, påbegyndes så snart man har alle løsdele. Løsdele der p.t. er i restordre grundet de generelle leveranceforsinkelser, der er opstået på grund af Corona.