Cykelservicestander på Orø Havn

I Holbæk Kommunes budgetaftale for 2021-2024 blev der afsat 400.000 kr. til etablering af cykelservicestandere i kommunen. Cykelservicestandere skal hjælpe cyklisterne til at pumpe og servicere cykler på vejen. De kan i øvrigt også bruges til f.eks. kørestole, barnevogne eller lignende.

For beløbet blev der købt 10 standere, hvoraf 8 skal sættes op forskellige steder i kommunen, de 2 sidste skal bruges som reserve.

I marts 2022 fik vi mulighed for at byde ind på én af tre ikke afsatte servicestandere til Orø. De fem andre standere var afsat til Holbæk og Jyderup.

”Det vil give rigtig god mening at placerer en cykelservicestander på Orø Havn ved færgen, hvor der passerer rigtig mange cyklister, barnevogne og små handicapvogne.

I vintermånederne vil cykelservicestanderen være til stor nytte for lokale skolebørn og andre pendlere. I forår/sommer/efterårsmånederne er der ofte brug for lidt luft eller en hurtig reparation, for øens besøgende.”

Der er i mellemtiden gået næsten et år, og vi havde så småt afskrevet at komme betragtning, men til vores store glæde blev Orø i sidste uge begavet med en cykelservicestander på Orø Havn, som forhåbentlig vil komme rigtig mange til gode.

Tak til Udvalget for Klima og Miljø i Holbæk Kommune.