Asfalteringsplan for Orø udvides markant

Den planlagte asfaltering af Østre Færgevej kommer til at inkludere Næsbyvej samt hævning af vejkasse på Østre Færgevej fra Østre Strandvej til shelterpladsen ved færgen. Eneste hage er, at vi må vente 4 måneder.

Orø Lokalforum blev i maj kontaktet af Holbæk Kommunes asfaltansvarlige, der spurter om Orø mod at vi også fik Næsbyvej asfalteret, ville være klar til at vente til oktober med at få opgaven udført. Næsbyvej asfalteringen inkluderer hævning af skuldrene (vejsiderne, der er meget buede).

Opretning af Næsbyvejen bliver ikke som helt ny vej, men meget bedre end i dag – lover asfaltafdelingen fra Holbæk Kommune.

Da de tidligere planer for asfaltering af Næsbyvej lå et stykke ud i fremtiden, var det ikke en svær beslutning at tage for Orø Lokalforum – Lev med det vi har i yderligere 4 måneder og få dobbelt så meget vej asfalteret – Ja tak!

Højvandssikring af Østre Færgevej
Udsættelsen betyder samtidig at vejen der ved højvande oversvømmes, mellem Østre Strandvej og shelterpladsen ved færgen, kan nå at få alle tilladelser, til hævning af vejkasse, på plads og inkluderes i asfalteringen.

Nørrestængevej
For så vidt gælder Nørrestængevej, ligger det lidt længere ud i fremtiden, da der er mange steder i kommunen der har behov og budgettet ikke er stort nok til at sætte alle projekter i gang på en og samme tid.

Økonomiudvalget har godkendt ekstrabevillingen
I onsdags besluttede økonomiudvalget i Holbæk Kommune at der oprettes rådighedsbeløb under Udvalget for Plan Bolig og Lokal Udvikling og frigives tillægsanlægsbevilling på 11,3 mio. kr. til forøgelse af puljen til Asfalt rammeaftale til renovering af slidlag på ca. 100.000 m2 vejstrækning fordelt på seks forskellige lokalområder.

Administrationen vil med den anbefalede tillægsbevilling på 11,3 mio. kr. igangsætte nyt slidlag på følgende strækninger indenfor rammeaftalen:

  • Munkholmvej, Holbæk, samt del af Havnevej
  • Hovedgaden, Svinninge
  • Have Borupvej, St. Merløse
  • Brændholtvej mv., Ugerløse
  • Kundbyvej, Kundby
  • Næsbyvej, Orø

Formelt mangler der nu kun kommunalbestyrelsens godkendelse den 19. juni 2024.