Der kommer kvik-testcenter på Orø inden jul, men…

OPDATERING 22-12-2021

COVID testcenteret åbner i Orø Forsamlingshus, Brøndevej 24, 4305 Orø, torsdag den 23-12-2021.

Åbningstider:
Tirsdag og torsdag: Kl. 17:00 – 19:00
Lørdag: Kl. 10:00 – 12:00

Første torsdag den 23-12-2021 særlig åbningstid 16:00 – 20:00


Tirsdag den 21/12 gæster et team fra Falck Orø, for at besigtige lokaler til brug for kvik-testcenter på Orø. Region Sjælland har garanteret at åbningsdagen bliver inden jul. De lokale podere er fundet og det er nu kun nogle få praktikaliteter der skal ordnes, før Orø får sit eget lokale testcenter.

Relateret indlæg: Orø COVID-testcenter og vaccine opdatering

Regionen vil tage kontakt til sommerhus kommuner, herunder Holbæk kommune, og bede dem om at hjælpe dem at med at opfordre sommerhusgæster til at blive testet på fastlandet eller købe en hjemmetest med.

Forløbet kan forbedres
Orø Lokalforum startede dialogen om et lokalt testcenter allerede den 1. december (i første omgang kommunalt, kort tid efter med regionen), da det var tydeligt at den nye Omikron-variant bærer COVID smitten hurtigere end noget vi har oplevet før.

At der skal gå mere end 20 dage før vi får en lokal løsning, er langt fra tilfredsstillende og et tydeligt tegn på en presset Region og Kommune der har begået fejl undervejs.

Orø Lokalforum har skrevet til Region Sjælland og Holbæk Kommune adskillige gange for at forsøge at fremskynde processen og følelsen har tit været at regionen havde foden på bremsen frem for speederen, grundet procedure og manglende koordinering med kommunen. Således kommer der nu til at gå tæt på 20 dage får en løsning er på plads, på trods af gentagende pres og tilbud om hjælp fra både Orø Lokalforum og Orø Beboerforeningens side.

Vi er opmærksomme på at det er usædvanlige tider og vi er opmærksomme på at det kunne have været organiseret bedre og hurtigere.

På baggrund af dette har Orø Lokalforum taget initiativ til:

  1. At der samles et udvalg med repræsentanter fra både Orø Lokalforum og Orø Beboerforening (er aftalt).
  2. At handlingsforløbet evalueres med kommune og region.
  3. At der udarbejdes en kontinuitetsplan/handlingsplan, således at man i fremtiden kan handle klogere og hurtigere, hvis en lignede situation opstår i fremtiden.

Orø Lokalforum har d.d. skrevet til Region Sjælland og Holbæk Kommune for at få et opstartet en dialog og planlagt løsningsorienterede møde(r), med henblik på at få skabt en kontinuitetsplan for Orø. En kontinuitetsplan der kan bruges i fremtidige sundhedskritiske situationer.